حفاظت جریانی اصول کار کلید های اتوماتیک کمپکت میباشد اگر چه با اضافه کردن المان های داخلی مانند رله شنت و رله آندر ولتاژ میتوان حفاظت ولتاژی و دستی نیز ایجاد کرد اما بیشتر بحث حفاظت کلید های اتوماتیک در صنعت همین حفاظت جریانی میباشد.
کلید های اتوماتیک دارای 3 دسته در نوع تنظیم هستند که میتوان به 3 دسته طبقه بندی کرد:
- کلید های اتوماتیک فیکس یا تنظیم جریانی ثابت
- کلید های اتوماتیک تنظیم حرارتی و مغناطیسی
- کلید های اتوماتیک تنظیم الکترونیکی
انواع رله های حفاظتی (رله تریپ یا تشخیص خطا )
ABB برند معتبری در زمینه تریپ های MCCB (Molded Case Circuit Breaker) است. این شرکت مجموعهای از تریپ های متنوع را برای نیازهای مختلف عرضه میکند.
واحدهای خطا Tmax XT برای استفاده در طیف وسیعی از برنامهها طراحی شدهاند. این واحد حفاظت کامل و انعطافپذیر میتواند بدون وابستگی به پیچیدگی سیستم با سطح واقعی حفاظت مورد نیاز سازگار شود.
این مجموعه برای سه سطح عملکرد موجود است تا هر نیازی را از برنامههای ساده تا پیشرفته برآورده کند.
در زیر چند نوع تریپ رایج MCCB برند ABB را ذکر میکنم:
• واحد تریپ حرارتی مغناطیسی (TM)
در شبکههای متناوب و مستقیم (تغذیه با جریان متناوب و استفاده از باتریها) استفاده میشوند. این تریپ ها به عنوان یک راهکار برای محافظت در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه عمل میکنند. محافظت در برابر اضافه بار به واسطه رله حرارتی ABB، که بر اساس دما وابسته به فلز دوتایی است که توسط جریان گرم میشود، تأمین میشود. محافظت در برابر اتصال کوتاه با استفاده از یک رله مغناطیسی انجام میشود.
TMF : Thermomagnetic trip unit with fixed thermal and magnetic threshold
TMD : Thermomagnetic trip unit with adjustable thermal threshold and fixed magnetic threshold
TMA : Thermomagnetic trip unit with adjustable thermal and magnetic threshold
• واحد تریپ الکترونیکی Ekip Dip
اولین سطح تریپ حفاظت الکترونیکی، برای حفاظت از شبکه AC استفاده میشوند: این واحدها بر پایه فناوریهای ریز پردازنده (microprocessor) و با تضمین قابلیت اعتماد و دقت بسیار بالا کار میکنند. آنها حفاظت در برابر بارهای بیش از حد (اضافه بار) ، اتصال کوتاه قابل تنظیم انتخابی، اتصال کوتاه و خطاهای زمین (earth faults) را فراهم میکنند. توان مورد نیاز برای عملکرد آنها به طور مستقیم از حسگرهای جریان (current sensors) تامین میشود.
حفاظت های LSIG که مخفف عبارت (Long-Time, Short-Time, Instantaneous, Ground Fault) است در کلیدهای اتوماتیک ABB، پیشرفته ترین نوع حفاظت هستند که در سیستمهای برق صنعتی پیشرفته و حساس استفاده میشوند.
این رلههای حفاظتی به منظور حفاظت از تجهیزات الکتریکی مانند موتورها، ترانسها، ژنراتورها و سیستمهای توزیع برق طراحی شدهاند. آنها برای تشخیص خطاها و خطرات مختلفی مانند جریانهای اضافه، شورش، جریان کوتاه و خطر زمین عمل میکنند.
ویژگیهای اصلی رلههای حفاظتی عبارتند از:
1. Long-Time (زمان طولانی): این قابلیت به رلهها اجازه میدهد تا در مواجهه با جریانهای طولانی مدت و بار اضافه، عملکرد حفاظتی را انجام دهند و مانع از گرمایش بیش از حد تجهیزات شوند.
2. Short-Time (زمان کوتاه): این ویژگی به رلهها امکان تشخیص جریانهای کوتاه و زمانی کوتاه را میدهد و از طریق قطع کردن خطوط برق متاثره، از خطرات احتمالی جلوگیری میکند.
3. Instantaneous (لحظهای): این قابلیت به رلهها امکان تشخیص واکنش لحظهای به جریانهای بزرگ و خارج از حد را میدهد تا از خطرات بیش از حد حفاظت کند و صدمات جدی را پیشگیری کند.
4. Ground Fault (خطر زمین): این ویژگی به رلهها اجازه میدهد تا اتصال به زمین و خطرات مربوط به زمین را تشخیص داده و مناسب واکنش نشان دهند.
رلههای حفاظتی LI - LS/I - LSI - LSIG کلیدهای اتوماتیک ABB، به ترتیب دارای پارامتر های تنظیم پیشرفته تا ساده هستند و بنا به نیاز پروژه میتوان از یکی از این مدل ها استفاده نمود. مدل تنظیم EKIP DIP LS/I به طور معمول پاسخگوی 95 درصد نیاز کاربران میباشد و به صورت معمولی اکثر کلید های اتوماتیک بالای 400 آمپر ABB با این تنظیم ارائه میشوند. با ترکیب این ویژگیها و بخشهای حفاظتی متنوع، عملکرد قوی و دقیقی را در حفاظت و کنترل سیستمهای برقی ارائه میدهند، که میتوانند به طور همزمان بر روی مختلف سیستمها و موقعیتها عمل نمایند.
- Ekip Dip LS/I
- Ekip Dip LIG
- Ekip Dip LSI
- Ekip Dip LSIG
- Ekip M Dip I
- Ekip M Dip LIU
- Ekip G Dip LS/I
• واحدهای تریپ الکترونیکی Ekip Touch/Hi-Touch
این مدل جدید یک شاهکار هنری را در زمینه فناوری محافظت از شبکه برق معرفی میکند که دارای حفاظت پیشرفته و عملکرد مدیریت سیستم میباشد. پروتکلهای ارتباطی متنوع امکان خواندن پارامترهای اندازهگیری و کنترلکلید اتوماتیک را بهصورت راه دور فراهم میکنند. اندازهگیری انرژی اکتیو کلاس 1 بهمطابق استاندارد IEC 61557-12، امکان پاسخگویی به نیازهای بسیار مطلوب وابسته به توان اکتیو را فراهم میکند. نمایشگر یکپارچه، تعامل با Ekip Touch را برای کاربر به سادگی و آسانی فراهم میکند و قابلیت بلوتوث جاسازی شده امکان تعامل سریع از طریق EPiC معادل (Electrificatio products intuitive Configurator) را فراهم میکند. واحد تریپ Ekip Touch انعطافپذیری حداکثری را تضمین میکند. در واقع، با انتخاب بین راهحلهای نرمافزاری متعدد موجود، امکان سفارشیسازی عملکرد دستگاه در دسترس است. از سوی دیگر، واحد تریپ Ekip Hi-Touch همه عملکردها را بهصورت پیشفرض شامل میشود و بالاترین سطح پیشنهادی در پیشنهاد SACE Tmax XT را نشان میدهد.
تجربه دیجیتال جدید
با واحدهای سفر جدید Ekip Touch و Hi-Touch، همیشه امکان انتخاب و نصب عملکردهای موردنظر در دستگاه وجود دارد. این عملکردها میتوانند هنگام خاموش بودن کلید اتوماتیک انتخاب شوند یا مستقیماً از ABB Ability Marketplace ™، حتی از طریق تلفن همراه یا تبلت، دانلود شوند.
- Ekip Touch LSI
- Ekip Touch LSIG
- Ekip Touch Measuring LSI
- Ekip Touch Measuring LSIG
- Ekip Hi-Touch LSI • Ekip Hi-Touch LSIG
- Ekip M Touch LRIU
- Ekip G Touch LSIG
- Ekip G Hi-Touch LSIG
شما عزیزان میتوانید جهت استعلام قیمت روز کلید اتوماتیک abb از طریق شماره های
02133948923 - 09107872779 - 09934164649 با کارشناسان کالای برق ال جی در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید